afiliat la Uniunea Judeţeană SANITAS Dâmboviţa


Ministrul Sanatatii, a explicat  in urma intalniri cu reprezentantii SANITAS ce înseamnă procesul de descentralizare şi care va fi situaţia unităţilor sanitare şi a personalului medical după finalizarea acestuia în data de 1 iulie 2010. Mai mult, ministrul a acceptat propunerea reprezentanţilor SANITAS de a se întâlni şi peste 2 săptămâni pentru a discuta tehnic acest subiect.  Ministrul a reafirmat că în Sănătate există în acest moment un deficit de personal medical şi nu se pune problema disponibilizărilor, în schimb se va analiza situaţia personalului administrativ şi în acest sector vor mai fi luate unele măsuri.

Până la data de 01 iulie 2010 vor fi transferate autorităţilor locale peste 85% din unităţile sanitare aflate în sistemul public. Astfel, din cele435unităţi sanitare publice existente în prezent pe teritoriul României, se propune transferul către autoritatea locală a unui număr de 373 unităţi. Vor rămâne în reţeaua Ministerului Sănătăţii un număr de 62 unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judeţene de urgenţă (cele din centrele universitare importante),  spitalele cu profil de psihiatrie şi  spitale monospecialitate.

Conform proiectului  de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării şi cel al Hotărârii de Guvern privind aprobarea Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei va fi trasferat către Consiliul Judeţean Dâmboviţa .

Lista completă a unităţilor sanitare care vor trece în subordinea autorităţilor locale.

Sursa :Ministerul Sanatatii

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: